Ziua 22 – 09.10.2008 (1/2)

November 30th, 2009 Leave a comment Go to comments

Zi foarte plina si plina de peripetii – cele mai multe nasoale! Repede, de dimineata (06:30) am pornit spre Parcul National Mago sa ii vedem pe cei din tribul Mursi. Chiar inaintea noastra se aflau inca trei masini 4×4, pline ochi cu turisti francezi, zgomotosi si sforaiciosi (au fost vecini cu noi in campingul din Turmi si noaptea era simfonie). Media lor de varsta – 60.  Cu o noapte inainte turnase in ultimul hal (in viata mea nu cred ca am mai vazut si auzit asa o ploaie torentiala!), asa ca ne-am speriat ca nu vom putea intra in parc din cauza starii drumului, mai ales ca la un moment dat masina patina in noroiul moale mai ceva ca o sanie.

La intrarea in parc, toate masinile francezilor erau oprite si aliniate una in spatele celeilalte – furtuna daramase ditamai copacul de-a curmezisul drumului. Nu se putea trece.  Barbatii s-au opintit pret de vreo jumatate de ora sa rupa din cracile copacului ca sa putem trece.

Dupa asta i-am depasit pe branzomani, dar la scurt timp a inceput sa se auda un troncanit urat la masina noastra – se rupsese axul care tine unul din amortizoarele de pe spate, astfel incat amortizorul cu pricina se balanganea liber si nu-si mai facea treaba.

Acum a fost randul francezilor sa opreasca in spatele nostru. Soferii lor l-au ajutat pe al nostru, si au legat toata nebunia care zanganea CU SFOARA!! Doar e Africa.. si totul merge aici improvizat!

Cand am ajuns la Mursi, care erau 3 sate mici relativ apropiate, am cautat sa-l gasim pe acela in care nu erau francezi. Lucrurile au mers mai bine decat ne-am asteptat. Paznicul inarmat al parcului, care ne insotea, ne-a fost de un real folos: cunostea limba lor si ne-a ajutat sa negociem cu ei pentru poze.. si pentru niste bratari pe care le-am cumparat chiar de la mainile lor. La fel – discurile acelea pentru buze si urechi, ca doar de-aia sunt faimosi Mursi.

A fost nevoie de ceva lamuriri in privinta blitului telecomandat pe care l-a folosit Tudor pentru portrete. Ei credeau ca e un alt aparat foto.. si ne cereau dublu, dar paznicul le-a explicat ca e doar “lumina”.

La prima poza – cu trei fete topless – blitul nu s-a declansat din prima si a trebuit sa mai facem una, ne asteptam sa ne ceara bani de doua ori, dar cumva, intelesesera ca nu iese poza decat daca e “lumina”. In sensul asta aici nu e ca la alte triburi. Aici dai doi biri si apesi o singura data pe declansator. Nu merge cu mismasuri. Sunt foarte perspicace si au pusti. A fost foarte ok: am ras cu ei, am glumit, o femeie insarcinata mi-a cerut 4 biri, desi stabilisem 2, pentru ca mi-a arat catre burta ei, adica se taxeaza si copilul ne-nascut. Ne-am harjonit, dar a inteles ca primeste doar 2.

Apoi doi tipi cu Kalashnikov-uri, pe care ii tot pozaseram, au zis ca ne lasa sa le facem o poza gratis. La superoferta! Dar dupa aia ne-au cerut bani. :)  Asta e.. cu ei n-a mers!

_mg_4096

(to be continued…)

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
eXTReMe Tracker