Ziua 11 – 28.09.2008

November 30th, 2009 Leave a comment Go to comments
Azi e zi de voie in Dire Dawa. Nu avem nimic pregatit, nimic planuit, asa ca incepe sa semene a concediu. :))
Am luat micul dejun la hotel si ne-am propus sa batem orasul, si mai ales sa mancam ceva ne-picant, ne-iute, ne-nimic… sa mancam ceva ca la noi acasa. Dupa mic dejun, caldura ne-a topit si ne-am retras in camera. Eu tot nu am apucat sa vorbesc cu mama de o saptamana, iar asta ma deprima teribil.
Pana la urma ne-am hotarat sa ne urnim si am pornit prin oras, sa cautam centrul. Ne-am urcat intr-un cicârâc indian (o tricicleta motorizata si acoperita) si contra 5 biri am ajuns: terase multe si pline (ca doar e duminica), ceva magazine si un TELE-CENTER! Puteam da chiar si telefoane internationale… si cu toate astea, numarul mamei imi dadea tot timpul ocupat.
Ne-am mai omorat timpul la internet, apoi la o terasa si apoi sa mancam de pranz. Eu am ales salata de ton (am zis ca nu are cum sa fie picanta) iar Tudor, din aceleasi motive – burger cu cartofi prajiti. Salata mea a fost PLINA de piper si ardei iute (pe care din fericire l-am putut alege, dar care si-a lasat toata iuteala in salata), iar burgerii lui Tudor, la fel, aveau ardei si mustar iute.
A venit apoi siesta, in hotel la TV. Tudor a citit, eu am motait. Relaxant si placut.
Apoi pe la 5, pensionarii s-au urnit din nou… de data asta.. asa aveam chef de ceva dulce!
NOTA: Etiopienii nu au nici un fel de desert traditional. Nimic dulce!!
Tudor a avut cea mai buna idee – sa mergem la restaurantul hotelului de 4 stele abia deschis vis-a-vis de hotelul nostru ieftin.
Eu, mai fraiera, imi faceam griji ca o sa fie preturile prea mari si o sa plecam cu coada intre picioare. Mi-am facut prea multe ganduri. Ne-am simtit minunat si am mancat ca porcii! Pentru 180 de biri, am avut file de peste cu cartofi prajiti, cordon bleu cu cartofi natur, o cola, un suc natural de portocale, doua cafele cu lapte, doua salate de fructe si o delicioasa crema de zahar ars.
Mancarea a fost asa de buna si asa de… ne-iute, ca la inceput m-am temut ca nu ii simt gustul. Chiar ne-am simtit ca in concediu astazi! Maine plecam inapoi spre Addis.
P.S. Daca puteti sa credeti, azi nu am facut nici o poza.. Sa fie cu iertare…
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
eXTReMe Tracker