Ziua 9 – 26.09.2008

November 30th, 2009 Leave a comment Go to comments
Fiind un hotel somalez si pentru ca este Ramadan, micul dejun nu se serveste. Nici o problema! Ne-a dus soferul la “London Caffe” – o cafenea unde sta unu’ cu detector de metale la intrare, si unde am baut un minunat Macchiato cu o felie de chec de lamaie. Miiiam! Sincer, imi era dor de un asemenea mic dejun. La intrarea in cafenea, ne-am intalnit cu batranelul dragut din Kebribeyah. si am stabilit cu el sa ne vedem la cina.
Drumul catre Sheder e doar piatra si praf batatorit. Masina noastra are cam 16 ani si rezista. E o minune!
Ajunsi la Sheder, am asteptat 4 ore!!! Toata lumea se mocaia, asteptau telefoane de confirmare, nu era cine sa mearga cu noi pe teren.. toti erau prin sedinte.. etc. E Africa si e clar ca nu trebuie sa iti faci planuri.
Intre timp am mancat de pranz acolo (injera cu sos iute si cu fasole). Bun si asta. In astea 4 ore am tot stat la discutii cu un reprezentant ARRA de acolo, care era mai rasarit un pic si avea un chef de vorba ceva de speriat. A fost ok o ora.. doua.. dar noi venisem cu o treaba acolo!
Dupa 4 ore ne-am urnit. Tabara, care a fost deschisa de doar jumatate de an, numara aproape 6000 de locuitori. Mi s-a parut mult mai bine organizata si structurata.
`
`
`
`
`
`
`
`
Pe drumul de intoarcere nu m-am simtit bine deloc. Crampele la stomac, plus acelasi drum cu hurducaieli, m-au omorat. Cum am intrat in camera de hotel, am vizitat WC-ul. Sigur e de la fasolea de la pranz! Noroc ca n-a fost cine stie ce, pentru ca seara aveam intalnire la cina cu Ato Gashaw (batranelul cel dragut). Am mers la un restaurant foarte dragut. Pentru ca era Meskel (o mare sarbatoare ortodoxa aici – sarbatoarea crucii) totul era aranjat foarte dragut.

Pe banci – piei de capra, mese mici de lemn masiv si pereti impodobiti cu tot felul de obiecte traditionale. Totul se intampla in aer liber, in curtea din spate a restaurantului. Intr-un fel de foisor, tot acolo, statea o fata intr-o rochie traditionala de bumbac brodata manual, care ardea tamaie si prajea cafea. Minunat!
Am stat de vorba cateva ore. Gashaw e foarte placut. Vorbeste bine engleza, cunoaste foarte multe si e mandru ca e etiopian.
…..
NOTA: Aici fetele sunt botezate in a 80-a zi de viata, si ziua aceea se numeste CRISTINA! :)
…..
Gashaw nu ne-a lasat sub nici o forma sa platim (ce urat, desi noi il invitasem), dar am stabilit sa ne vedem in Addis si atunci ne luam revansa.
Maine plecam din Jijiga, ne oprim putin in Harar sa vizitam orasul vechi, apoi mergem spre Dire Dawa.
`
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
eXTReMe Tracker