Ziua 8 – 25.09.2008

November 30th, 2009 Leave a comment Go to comments

Una peste alta, azi a fost o zi destul de “light”. E si ultima in Kebribeyah. Tudor a mai vrut o serie de poze de la centrele de colectare a apei din tabara si nu am uitat nici de piata locala. Aici am vrut neaparat sa-mi iau o rochie, asa cum poarta musulmanele de aici.

Uagaia a fost foarte dragut si a mers cu noi. Mi-am ales materialul, iar in trei minute mi-au si cusut-o, acolo, pe loc. Cu ocazia asta mi-am luat si o esarfa mare, cu care se acopera capul. E din lana subtire si e placuta la atingere. In total – 10$. Am luat si cateva suveniruri din piele de la scoala de meserii unde invata refugiatii, apoi l-am invitat pe Uagaia la pranz, si gata!

Eram pe picior de plecare cand cei de la ARRA ne-au spus ca ne vor la o sedinta (debriefing) unde sa le prezentam ce am vazut, ce am facut si ce am inteles in aceste trei zile. NU ne asteptam la asta, dar era, pana la urma, ceva normal.

Dupa asta am plecat la Jijiga. Ne-am cazat la alt hotel decat Adom (unde iesise circ). Ii zice Bade Hotel si e somalez. Deci intre 6 dimineata si 6 seara nu putem manca nimic acolo. In schimb pentru 100 de biri pe noapte am primit doua paturi.. baie in camera, balcon, un birou, TV cu CNN, BBC si un post de filme. Peste toate – o toaleta normala pe care te poti aseza. (cu o tona de hartie, dar te poti aseza!) Maruntisurile astea par, dupa cinci zile de nespalare, un lux.

Evident, la dus, apa era rece, dar n-a mai contat. Ne-am spalat, ne-am uitat la doua-trei filme bune la TV si ne-am culcat linistiti. Maine mergem in a doua tabara de refugiati – la Sheder.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
eXTReMe Tracker