Ziua 1 – 18.09.2008

November 30th, 2009 Leave a comment Go to comments

08:00 – Angajatul lui Samuel este prezent la aeroport (Samuel este “fixer-ul” nostru etiopian, cel care ne-a facut rost de masina, cazare, etc.), ne ia si ne duce la Baro Hotel.
Pentru aproximativ 10$/noapte ai parte de o camera cu igrasie, o toaleta care curge in permanenta, lumina slaba si muuulta umezeala. E saracie multa, iar oameni mai sarac si mai urat imbracati nu am vazut niciodata. Zeci de cersetori. Camera ma deprima (am facut si poze) iar pentru Tudor imi fac griji: nu cred ca va putea sa faca poze cand va vrea si cum va vrea aici.

09:00 – Am baut cel mai bun Macchiato la Raizel Cafe. Plus o prajitura englezeasca. Ne-am mai revenit.
Tocmai am vorbit cu mamele si le-am linistit – cu 6 biri/minut ne-am relaxat cu totii. A! Si am aflat ca suntem primii turisti din Romania care au ajuns la Baro Hotel.
Il asteptam pe Samuel “ca si cand”.. sa vina la hotel sa ne cumpere un card SIM cu numar de Etiopia. Aici strainii nu pot cumpara asa ceva.
A venit si Samuel, si o data cu el si jecmaneala pentru drumul de la aeroport – ne-a cerut 15$.. i-am dat.. chipurile sa ni-l facem de prieten. Speram noi.
Acum avem si numar de Etiopia. Dupa multe chinuieli cu sunatul in Romania (nu merge din Romania in Etiopia si nici mesaje din Etiopia in Romania), lucrurile proaste au curs: a plouat torential timp de mai bine de 3 ore, si am stat inchisi in jegul de camera. La banca, cand am schimbat niste bani, unu’ ma intreba de Hagi! :))

Ma mira: Intr-o tara asa de saraca, nimeni, aproape nu foloseste moto. Gasesti aici cele mai vechi harburi de masini, iar cand se strica, lumea prefera sa mearga pe jos. Peste tot sunt magazine de pantofi “de firma” si magazine de mobila. Si foarte ciudat – peste tot sunt copii care iti fac pantofii. Si au clienti – sezonul ploios inca nu s-a terminat, iar trotuarele din Addis sunt o gluma proasta.
Am intrat intr-un bar unde, cica, daca nu e loc, chelnerii oricum iti gasesc. Nu am stiut ca ne pun la masa cu altii fara sa-i intrebe.. si pe ei si pe noi. Foarte nostim!
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
eXTReMe Tracker